Pre-employment screening

Preventie begint aan de voordeur, door te weten of die nieuwe medewerker werkelijk is wie hij of zij voorgeeft te zijn en of hij of zij werkelijk over de kennis en kunde beschikt die voor de functie van belang zijn. Meer dan 25 procent van de CV’s blijken ernstige onjuistheden te bevatten en in de meeste sollicitatiegesprekken komt dat niet naar voren. Dat blijkt wel bij een degelijk uitgevoerde pre-employment screening.

De Fraude Experts controleren met de benodigde diepgang de CV-gegevens van de kandidaat, overigens met diens medeweten en schriftelijke instemming, en leveren van de resultaten daarvan een heldere rapportage af. U kunt vervolgens een verantwoorde afweging maken over het aanbieden van een dienstverband.

Enkele voorbeelden van resultaten uit screeningen:
De gevoerde IR-titel bleek fake te zijn, de kandidaat was niet hoger opgeleid dan de MTS;
Een in Leiden afgestudeerde bachelor of business administration bleek maximaal een PD-boekhouden studie te hebben gevolgd via de LOI, overigens zonder behaald diploma.

Houd het volgende in gedachte; als u een tweedehands auto aanschaft koopt u die niet zonder testrit en liefst met een uitgebreid keuringsrapport. Waarom dan wel zonder noodzakelijke achtergrondinformatie een tweedehands medewerker aannemen! Die vervolgens wel een sleutel van het bedrijf krijgt, bij allerlei bedrijfsinformatie kan komen en van u alle vertrouwen krijgt.

Voor de kosten hoeft u het niet te laten, die zijn te overzien en de investering meer dan waard. Zeker als u bedenkt dat wij voor elke klant de eerste pre-employmentscreening gratis uitvoeren.